4

Sunt patron si fac ce vreau

In Romania si poate nu numai, se are impresia ca odata ce te`ai angajat, angajatorul poate pune stapanire si pe viata ta particulara. Trebuie probabil sa mergi la el si sa ceri aprobare cand sa ti`o pui cu prietena, cand sa mananci, cand sa bei o bere.

Se discuta mai mereu cu angajatul pe pozitie de forta cu acea vesnica fraza … nu`ti convine esti liber sa pleci. Daca ai cumva tupeul sa`ti aperi pozitia, esti considerat un nesimtit, un nerecunoscator si ce te`ai fi facut tu daca el nu te`ar fi angajat. De parca lumea incepe si se termina cu un job.

Sa spunem ca la un moment dat dai curs frazei ca esti liber sa pleci si`ti dai demisia. Brusc, angajatorul realizeaza ca are nevoie de tine si`ncepe din nou de pe pozitie de forta sa te retina … adica ce pula mea … pleci doar daca vreau eu si cand vreau eu.

Multi dintre angajatori probabil urmeaza la un moment dat aceleasi cursuri cu politistii si anume cel de netezit creierele. Daca aia te ameninta cu o amenda sau o suspendare de permis ceva, astia te ameninta ca te vorbesc de rau unor posibili viitori angajatori. Si asta doar pentru ca ai avut tupeul sa zici NU frate, nu mai vreau sa continui.

Opinia mea vis`a`vis de unii angajatori si ce merita ei? O gasiti in poza de mai sus, dar aveti grija sa scapati nepedepsiti.

4 Comments

    • Cel mai rau cu el “saf” imi inchipui este faptul ca probabil trebuie sa`l cari in spate dupa ce trage la masea 😀

  1. Intradevar asta e situatia de fapt din Romania, in suficient de multe cazuri incat merita abordata problema. Totusi eu nu cred ca de vina e cursul de netezire a creierului de care vorbesti. Eu cred ca de vina e, pe de o parte, sistemul de invatamant superior. In fiecare an, scoate oameni mult prea slab pregatiti, iar cei mai multi dintre studenti au impresia ca daca au facut o facultate merita respect si un loc de munca bine platit. Pe de alta parte, tot sistemul de invatamant e de vina, care scoate patroni care au impresia ca daca au facut o facultate si sunt si patroni, atunci nu mai au nimic de invatat. Eu nu prea am vazut patroni care sa te tina cu forta, dar am vazut multi patroni care sa te lase liber, pentru ca stau altii la coada sa se angajeze.
    Cine e de vina pentru sistemul de invatamant? Asta e o alta discutie ce merita tratata separat, poate o sa scriu si eu un articol despre asta.

    • Vina o putem da pe democratia prost inteleasa. Se presupune ca daca e democratie, ne putem permite sa facem orice fara a avea parte de repercusiuni. Undeva de-alungul celor 2 decenii de libertate, ne`am pierdut respectul, pentru noi, pentru cei din jurul nostru. Cred ca asta este problema esentiala in Romania, la momentul actual. In moentul in care ne vom recastiga respectul ca individ, ca natiune, in acel moment putem spune ca scoatem in sfarsit capul din gaura neagra in care ne`am varat singuri.
      Problema de fond a Romaniei? Respectul. Aceasta este opinia mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.