1

Alegerile locale si cum am calcat pe BEC

S`au dus inca odata alegerile locale. De`acum peste patru ani, sau mai devreme de mai moare unul sau se mai pricopseste altul din greseala cu un dosar penal si ia un an cu suspendare pentru delapidarea a catorva zeci sau sute de mii de euro. Asta e, ca asa`i la noi … mai cu japca mai cu ciomagul.

Totusi, anul asta, per total alegerile locale au fost mult mai cuminti decat in anii precedenti. Cel putin asta este parerea mea. S`a furat si anul asta, dar parca mai cu mila si mai la umbra. Ca orice cetatean mi`am facut si eu datoria si`am mers a pune stampila pe 4 foi care aruncate la gunoi vor fi, caci de reciclare nu cred ca va fi vorba.

Anul asta ce m`a enervat de mi`a dat sangele pe nas de parca mi`am luat`o eu in locul lui Bute a fost interzicerea intrarii cu aparate foto in cabine si fotografierea buletinului de vot. Adica cum? Poate nu ma intereseaza ca votul meu sa fie secret. Sau poate ca stau la bere cu prietenii si se trezeste vreunul ca`mi zice ca am dat vot pentru PDL. Atunci pot scoate si eu telefonul sa`i zic “Na ma, vezi amaratule ca nu am votat cu prietenii tai pdl`isti. Hai, valea de la masa mea!”

Nu toti in tara asta suntem hoti. Nu toti in tara asta ne vindem votul pentru o cutie de chibrite in care este ascunsa o bancnota de 50 lei. Unii chiar mergem la vot sa ne facem datoria civica si cu speranta ca poate de data asta am pus stampila unde trebuie, iar votul nostru va conta.

Pentru a`mi sustine afirmatiile, ghiciti cine a votat in poza de mai sus?

One Comment

  1. Ma bucur ca cineva a abordat problema asta. Votul secret e un drept, nu o obligatie. Prin interzicerea camerelor in cabinele de vot ni s-a incalcat dreptul la libera exprimare din articolul 30 alineatul (1) din Constitutia Romaniei. Eu vreau sa-mi exprim optiunea politica prin imagini! Nu fac nimic rau pana cand iau bani pentru votul meu si pentru asta ar trebui sa fiu pedepsit. Asa daca tinem mortis sa eliminam frauda electorala, cel mai bun mod ar fi interzicerea votului si am eliminat definitiv problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.