12

50000 euro

Statul roman scapa de gramada asta de euro. Va dati seama? Unde ii da? Pai ii ajuta pe cei 250.000 de raniti, pe cei peste 1.000.000 de sinistrati din Haiti. Oamenii de acolo pot sta linistiti. Romania e alaturi de ei cu cei 50.000 euro. Fir`ar ei al dracului de politicieni imputiti, ca nu scapa moment sa nu ne faca de ras. Daca tot s`au gandit sa doneze ceva sarmanilor de acolo, macar sa o faca. Sa le trimita medicamente, paturi, conserve, APA, nu rusinea asta de bani. Pana si Republica Moldova trimite ajutoare de 100.000 dolari (ii multumesc lui Cristi pentru corectura – credeam ca sunt euro).

In halul asta am ajuns?! Macar de stateau dracului in banca lor fara sa cracneasca ceva si tot era mai bine. Dar nu … noi le dam 50.000 euro, adica 0.2 euro de ranit. Astia merita impuscati in rotula si lasati acolo sa se taraie pana isi dau duhul, in chinuri.Vorba cuiva – cam atat da prima (doamna in nici un caz) Udrea pe o poseta. Chiar in halul asta ii schimba puterea pe oameni, sau pur si simplu noi i`am ales pe cei mai rai. In fine … simteam nevoia sa spun asta.

12 Comments

 1. Pentru ca politicienii romani simt nevoia sa faca ceva: sa se faca de cacat in lume. Haitienii, cand o sa primeasca suma asa, o sa fie cuprinsi de mila si o sa faca un teledon ca sa ajute Romania. Asta DA idee!

 2. In goana asta dupa a pune la zid Romania nici nu te-ai informat calumea. Moldova trimite 100.000$, nu euro, ceea ce e tot pe acolo.
  Totusi in Romania se vor strange mult mai multi bani prin organizatiile non-guvernamentale si teledonurile care sunt anuntate deja.
  Haitienii nu au nevoie in timp record de bani, ci au nevoie de ei in timp indelungat la reconstructie. Acum au nevoie de alimente apa si protectie, lucruri pe care din fericire le ofera state ca SUA si organizatii ca ONU, mult mai ‘potente’ ca noi.
  Si nu inteleg de unde ideea asta ca ne facem de rusine. De cand o donatie e un motiv sa te faci de rusine si nu chiar o lauda?

  Dar sa revin… de ce e pusa Romania la zid si nu strict politicianul care e responsabil de chestia asta? Poate din contra, cel care a propus a fost stingherit sa ofere mai mult de altii. Articolele astea sunt doar de dragul de a mai adauga unul la numar….

 3. Cris are dreptate…si apoi ..bine bine Elena Udrea isi permite sa isi cumpere o geanta LV de 50000 de euro…dar sunt bani iei (indiferent cum sunt castigati) nu sunt bani intregi Romanii.

 4. Cristi daca ai citi articolul ai fi observat ca eu i`am criticat pe cei care au aprobat insignifiantul ajutor si in nici un caz nu am criticat Romania. Cat despre ajutorul dat de Moldova, este intr`adevar de 100.000 dolari. Greseala mea. Totusi 50.000 euro = 207.000 lei, iar 100.000 dolari = 295.000 lei. Inseamna cu mult mai mult. Acum pune in balanta PIB`ul Moldovei cu PIB`ul Romaniei. Atunci ai sa observi cat de hilar este ajutorul nostru comparativ cu cel al Moldovei.
  Am sa trec cu vederea peste afirmatia cum ca acest articolul este doar pentru a mai pune unul in plus 🙂

 5. realbadpisy – Udrea este platita din banii contribuabililor si are pe mana foarte multi bani din bugetul de stat, deci conteaza cum a facut banii sa`si ia nenorocita de poseta. In plus nu ai specificat in ce problema are dreptate Cristi intru`cat el a venit cu mai multe afirmatii.

 6. Organizatiile non-guvernamentale se numesc asa pentru ca nu au nici o legatura cu guvernul. Statul roman, prin reprezentantii lui, a decis ca 50.000 de euro sunt de ajuns pentru ajutarea haitienilor. Evident ca, si noi, saraci fiind, suportam greu o astfel de cheltuiala, mai ales daca vine dupa miliardele date aiurea pe o scena de 75.000 de euro, de exemplu. Da, Cristi, ne facem de ras. Teledonul este pus la cale de o televiziune privata, nu de statul roman, ONG-urile strang bani NU prin statul roman. Banii vor veni tot de la cetatean, FARA ajutorul statului roman. Statul roman s-a facut de rahat cu 50.000 de euro.

 7. Nu mai putin ca Tailanda, pe aia de ce nu-i supara nimeni? Asta e situatia, daca nu avem nu avem, ce putem face. Se vor face teletonuri si chestia asta va cantari greu.
  Nu stim de ce, probabil ar trebui sa vedem cum s-a luat decizia. E foarte putin, asa e, dar sa fi dat mai mult iar nu ar fi fost bine.

  uite ce am gasit:

  Din cauza unei confuzii regretabile, Ministerul Apararii a gresit destinatia ajutoarelor pentru victimele cutremurului din Haiti, expediind un batalion de vanatori de munte, dar si 2000 de tone de provizii si alimente, intr-o directie total opusa, respectiv in insula Tahiti, aflata in Pacificul de Sud.
  “Eu zic ca nu trebuie sa facem un spectacol din chestia asta. Adica, numele seamana foarte, foarte mult. Haiti, Tahiti, Mahiti, Papiti. Sa le ia dracu’, suna la fel”, a declarat Ministrul Apararii.
  https://canalia.wordpress.com/

 8. @ cristi are dreptate cand spune ca Romania face mai multe pentru Haiti prin organizatiile ei..si …de unde pana mea sa dea Romania bani pt ei ..noi suntem vai de mama nostra si mai si dam?? Asta e atat au putut atat au dat .. si Udrea are geanta de 5000 de euro nu 50000 m-am informat. 😛

 9. @Nepoate, n-am vrut sa te ofensez cand am scris ca e un post doar sa fie la numar. am vrut sa zic ca e un post care nu rezolva nimic. Are critica in el (meritata sau nu), insa e destructiva.
  Tu strigi: sa se dea mai mult, sa se dea mai mult !! ca si cum ar fi un concurs de donatii pe undeva…. Nici macar nu stii de unde sunt fondurile si daca pot fi suplimentate.

 10. Daca se rugau de un spargator de banci sau de case de schimb valutar si tot le aducea ala mai mult de 50 000 de euro. Ne-am facut de rahat inca o data. Frumos ar fi ca guvernul haitian sa retzurneze banii pe motiv ca gestul nostru arata ca suntem mai in suferinta decat ei.

 11. Bine spus Sictireli.
  Ce am incercat sa spun eu este ca trecand peste suferinta oamenilor de acolo, ce am facut noi tine de imagine. Iar imaginea noastra nu cred ca valoreaza 50.000 euro, pentru ca in Haiti cu imaginea asta or sa ramana vis`a`vis de Romania. Daca taceam, aia nici nu stiau cine dracu suntem si daca suntem pe continentul african sau nu. Asa or sa zica, ditai tara cu 20 mil locuitori, membru NATO si UE ne`a ajutat cu fabuloasa suma de 50.000 euro. In mod sigur ONG`urile or sa adune mai mult, dar demersul guvernului a fost jalnic.
  Cristi fondurile sunt de la MAE. Stiu ca postul asta nu are sa rezolve ceva. Nu ma consider un formator de opinie sau ceva de genul, ci pur si simplu am deschis un blog unde sa`mi exprim ideile, unde sa fiu contrazis sau aprobat. Nimic mai mult

 12. Nepoate esti multumit? Acuma ca sau strans mai multi bani pentru Haiti?? Vezi se mai intampla in Romania lucruri frumoase, dar esti pre morocanos ca sa le vezi…asa cum fac multi.. nu ati obosit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.