1

Stanga, dreapta, ce mai conteaza?!

parlamentul romaniei

Miscari de forte teribile pe scena politica romaneasca. In mare, PSD`ul se scindeaza, PC`ul e posibil sa plece si ei din alianta cu PSD`ul, iar in parlament se ingroasa randurile “independentilor”. In fapt, toti independentii sustin PDL`ul, iar foarte curand acesta va avea o majoritate lejera, care`i va pemite sa treaca si legi constitutionale fara probleme.

Dintre toti, cel mai dezamagit am fost de gestul lui Diaconescu. Desi vine din PSD, mereu mi s`a parut un om cu capul pe umeri, un diplomat, un om integru. Cand am aflat ca este foarte posibil sa fie numit si ambassador la Paris, deja lucrurile au fost clare si inca o dezamagire s`a adaugat vis`a`vis de clasa politica romaneasca. De aceea sustin din toata inima un proiect de lege, prin care cel care isi pierde sustinerea politica din partea partidului sub a carei lista a candidat, sa`si piarda automat si locul din parlament.

Asta ar fi un start pentru o reformare cred, iar politicienii nu vor mai fi niste curve. In fapt, prin afirmatia asta jignesc o profesie. Macar alea muncesc pentru banii primiti.Intr`o discutie purtata la o cafea cu Bacilu, Kolector si Neamtu, sub o atenta supraveghere din partea lui Teo si a Monicai, am ajuns la aceeasi concluzie. In Romania, notiunea de partid de dreapta sau de stanga este inexistenta. Tot ce avem este o mare varza, din care alegem promisiuni niciodata respectate. In tarile cu traditie in democratie, acestea sunt clar delimitate. Dreapta sustine IMM`urile si clasa de mijloc, iar stanga evident sustine clasa muncitoare si se axeaza pe protectia sociale. In general dreapta vine la putere pe vreme de criza, iar stanga atunci cand sunt bani de impartit. E un ciclu, care la noi nu exista, pentru ca nu exista cultura politica si vor trece multi ani, poate prea multi cand vom avea si noi parte de politica adevarata si nu de varza asta de la noi, care oricum este cruda si deci inutilizabila.

UPDATE – mi s`a atras atentia ca varza cruda este totusi utilizabila, ceea ce e foarte corect. Concluzia ar fi ca va trebui sa gasesc o alta leguma prin care sa descriu politica romaneasca si care cruda sa nu fie utilizabila.

One Comment

  1. Bre, treaba sta cam asa: omul daca a simtit ca nu mai are ce cauta in psd si a facut ceea ce trebuia, a plecat, iar pentru ca e parlamentar, din cate stiu eu, trebuie sa faci dintr-un grup parlamentar, adica nu poti sa fii tu de capul tau intre 400 de oameni. Dupa mine nu e asa de condamnat, e de condamnat daca accepta vreo functie basesciana.

    Si nu, nu exista clasa politica in romania de stanga sau de dreapta, pur si simplu partidele au si ele o denumire ca altfel nu puteau fi partide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.