7

Sa ne fie mila? Nu prea cred

Se stie ca odata intrati in UE, ni s`a cerut o anumita conduita vis`a`vis de modul in care ne comportam cu animalele. Ni s`a spus inclusiv ca modul in care ne taiem porcul de Craciun este o cruzime fata de animal si ca trebuie sa`l “rezolvam” altfel.  Legislativ ne`am aliniat lor, chiar daca punerea in aplicare a legilor inca e departe de a fi functionala.

Totusi nu pot a nu observa ca in unele tari europene cu state vechi de plata in UE, cruzimea fata de animale, e la ordinea zilei. Aici ma refer la Spania, tara intrata in comunitatea europeana in anul 1986. In aceasta tara exisa coridele. Un spectacol in care cruzimea aratata depaseste orice imaginatie. Un taur este chinuit in ultimul hal.

Pe durata unui astfel de “show” sangeros i se infing o groaza de tepuse pentru a fi cat mai epuizat din cauza pierderii de sange, iar apoi intra in scena toreadorul care se mai joaca cu el. Apoi, cand taurul abia se mai tine pe picioare, soarta ii este pecetluita cu o sabie.

Este incredibil cum intr`o tara “civilizata”, asa ceva se intampla in secolul XXl, iar UE nu ia nici o masura impotriva lor. Totusi, cateodata soarta mai arunca un zambet acestor biete animale, iar cel care o incaseaza e toreadorul. Asa s`a intamplat in Madrid, cand un taur a reusit sa doboare un toreador, infingandu`i un corn in gat. Desi taurul tot a fost ucis, macar acel toreador se va gandi de doua ori inainte sa mai intre in arena. Sau, daca a facut o treaba buna, ranile vor fi atat de grave, incat toreadorul nu va mai putea disputa astfel de acte de cruzime.

Va avertizez ca imaginile ce urmeaza sunt destul de socante. Va anunt ca din pacate toreadorul nu a decedat, desi m`as fi bucurat daca ar fi fost asa.

httpv://www.youtube.com/watch?v=LWvutny7juk&feature=player_embedded

httpv://www.youtube.com/watch?v=QYgbXVvES2I&feature=player_embedded

7 Comments

 1. este traditia lor, identitatea lor nationala.
  Spre deosebire de bovinele crescute pentru carne acesti tauri sunt crescuti cu deosebita grija si duc viata mult mai fericita.
  In ceea ce priveste corida in sine, taurul este considerat un luptator cu aceleasi drepturi ca si matadorul. Cateodata acesti tauri lupta atat de curajos incat multimea insista si ei sunt eliberati.
  Traditiile nu pot fi ingradite de UE, ar insemna incalcarea drepturilor omului.
  In ceea ce priveste sacrificarea porcului, eram de aceeasi opinie, ca se baga prea mult UE in ciorba noastra, insa orice proprietar ar fi de acord ca animalul lui sa aiba o moarte cat mai lina, si poti sa vezi pe Youtube reactiile oamenilor, care numesc asanarea ca fiind eleganta, comparativ cu vechile metode.

 2. Hai cip nu`mi spune ca tu chiar crezi asta. Drepturi egale cu toreadorul?! Sa fim seriosi. Pana intra toreadorul in scena, taurul deja e terminat de calareti.
  Nu spun ca nu sunt tratati bine, dar pentru o moarte in chinuri. Nu se intampla sa fie crutati cip. Toti mor.
  Traditie cip a fost si la daci cand sacrificau copii. Dar am evoluat, zic eu. Traditiile barbare trebuie lasate in urma.

 3. mey, cum sa nu fie, cei mai tari tauri sunt lasati de prasila cum s-ar spune pe la noi.
  Taurul are cam o tona, matadorul cam 70 de kile, deci cam ce sanse ar avea ala daca ar intra numa el cu taurul in arena?
  Normal ca trebuie slabit insa se face dupa niste reguli, un taur care refuza lupta este scos afara in huiduieli dar nu este atacat. Doar taurii onorabili care ataca toreadorii sunt omorati in lupta.

  Si care e mai fericit pana la urma taurul asta sau vacile care traiesc la 10 cm una de alta toata viata fara sa iasa afara din hala?
  Si daca alea din tarc nus fericite cum de ai nesimtirea sa bei lapte si sa mananci carne de vaca?
  Dar sa ne uitam putin cum sacrifica evreii animalele, aia ti se pare ca poate fi schimbat cu ceva?
  Matadorul si-a luat-o , glorie taurului, nu stiu daca a fost omorat, insa revin.

 4. omg! ce ia facut taurul..in videocplipul 2….nu stiu ce o fi asa interesant la toata chesti asta cu toreadori.

 5. Cip, vorbim de niste animale ucise si tu vii si`mi spui de onoare? Si nu, nu e corect. Omul s`a nascut cu deget opozabil si cu minte, deci taurul este in inferioritate neta.
  Nu amesteca merele cu perele. Una este sa omori un animal din distractie si una este pentru hrana. Iar cele care sunt ucise pentru hrana mor repede si nu in chinuri precum taurii de corida.

 6. Fară îndoială că asemenea “lupte” ar trebui interzise… Nu poţi să chinui în aşa hal un animal doar pentru a te distra. Cu porcul e altă treabă, deşi şi el ar merita o moarte mai uşoară…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.