0

Neagu Djuvara – un om de istorie

Daca este un om in viata caruia as vrea sa-i strang mana si sa-i spun ca are parte de toata admiratia mea, atunci acesta este Neagu Djuvara. Un om care desi a petrecut aproape jumatate de secol in afara granitelor noastre si care vorbeste limba romana mai bine decat cei care au stat o viata in asta tara. Un om care reprezinta o palma peste fata celor care plecati din tara de cateva luni, la intoarcere “uita” a mai vorbi romaneste.

Cu aceasta ocazie va invit sa urmariti un interviu realizat de catre cei de la HotNews si pe care nu pot decat sa-i felicit pentru ceea ce au realizat. Oamenii ca el ar trebui sa reprezinte modele pentru noi si nu jucariile de carton si silicon care apar la tv. Ma tem ca odata ce va fi plecat dintre noi acest om, Romania va fi mult mai saraca si cu mult mai intunecata. Nu stim sa apreciem reperele pe care le avem in fata noastra si mereu ne lasam dusi in eroare de ce este mai stralucitor.

Va indemn sincer sa va rupeti 45 de minute din viata pentru a asculta un om, un roman. Va garantez ca nu este timp irosit.

PS: Are 96 de ani.

httpv://www.youtube.com/watch?v=f6VJl4hRm-Q

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.