4

Dulce Romanie

Am facut o promisiune ca am sa scriu si un articol pozitiv vis`a`vis de tarisoara noastra draga. A fost o oarecare greseala si daca mai promit vreodata asta, va rog sa`mi dati una peste cap. De trei zile caut subiecte, ma informez si`mi pun singurul neuron in stare de functionare la treaba. Deci a fost foarte greu. Am gasit cateva chestii, dar nu`mi venea pur si simplu idea. Asa ca am decis sa astern pe “hartie” ce`mi zbiara neuronul. Asa ca astea sunt punctele pozitive ale tarii noastre:

–          Desi avem infrastructura varza, avem peisaje de`ti taie rasuflarea. Am avut sansa sa vad mare parte din tara asta si merita tot ce e mai bun. Cetateni ale altor tari s`au stabilit aici, dupa ce au venit in vacanta.

–          Desi sistemul medical e la pamant, avem medici apreciati in afara, angajati ai unor institute medicale de renume.

–          Desi invatamantul e cum il stim cu totii, avem totusi olimpici care se intorc de fiecare data cu medalii. E curios dar adevarat, mai ales daca tinem cont ca unii si`au platit transportul, pentru ca statul roman a ales sa dirijeze fonduri spre alte zone

–          Desi sportul la noi este slab finantat (vorbesc de sport nu de fotbal), totusi sportivii romani nu ne fac de rusine afara. Vorbesc de gimnastica, tenis, handball etc

–          Desi acum se construieste in disperare, arhitectura interbelica si nu numai inca trezeste nostalgie. Pacat  ca suntem prea ocupati sa facem cladiri din sticla si otel si uitam de capodoperele ce ar trebui restaurate.

–          Desi avem politicieni de toata jena, avem totusi oameni care lupta pentru numele Romaniei.

Aceste lucruri sunt cu atat mai pozitive cu cat traim cum traim aici in tara noastra. Daca aveti si voi elemente positive chiar va rog sa lasati le lasati in comentarii. Sa ma faceti de rusine ca nu le`am adus in discutie.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.