0

De ce?

romania

De ce trebuie sa ne tiganim mereu. Astazi a aparut o noua criza politica. Avem niste conducatori de tot rahatul in frunte cu marinarul Base. Suntem in plina recesiune, iar celor de la PSD si PDL le arde de certuri care se rasfrang asupra noastra. Pentru ca tot noi suferim. Pe ei ii doare la basca … masini au, conturi in banca au, case au. Criza nu`i afecteaza. Dar pe noi ce`i de jos, ne arde urat de tot la buzunare.

As vrea sa`i vad si pe ei cum ar putea trai cu salariul minim pe economie, asa cum traiesc 50% din romani. Inteleg ca mai sunt de stors bani din tara asta, inteleg ca va bateti pentru ca fiecare din voi sa ia o parte mai mare, DAR MAI UITATI`VA SI LA NOI . Cum naiba am ajuns in situatia asta. Cum dracu dintr`o tara bogata in resurse, cu o cultura veche de cand lumea, am ajuns sa ne imprumutam pentru a plati salariile bugetarilor. Am ajuns de rasul curcilor si al vecinilor. Vrem postul de Comisar european la agricultura, iar agricultura noastra e cu un secol in urma.

Am ajuns sa fim comparati in statistici cu tari africane. Am fost admisi in UE de mila, au zis ca poate reusesc sa ne mai ridice ei, dar nu am facut decat sa le furam fondurile. Unde am busit`o in halul asta, dar mai ales cand?!

Au trecut 20 de ani de la simulacrul de revolutie, cand oameni nevinovati si`au dat viata pentru libertate si o viata mai buna. Si`au dat viata degeaba pentru ca din ce in ce mai multi romani isi amintesc cu jind de vremurile comuniste. Marinare Basescu cum te mai poti uita in ochii romanilor?! Unde este rezultatul urarii “Sa traiti bine!”. Blestem ziua cand am pus stampila de vot pe numele tau. Blestem ziua cand nu i`am crezut pe cei care spuneau ca i`ai ajutat pe mineri in anii `90.

Urmeaza inca 5 ani sub acest nevolnic pentru ca in mod sigur are sa castige iar alegerile. Cat de mult sper sa ma insel.

Romania este in haos. Ieri, consilierii Municipiului Bucuresti s`au luat la bataie in incinta Primariei. Noi suntem de vina. Noi i`am ales. Cand o sa ne invatam minte!? Cand o sa votam dupa programe propuse si nu dupa promisiuni. Spunea cineva ca daca Caragiale ar trai in vremurile astea, ar deveni unul din cei mai mari scriitori mondiali. Eu zic nu … eu spun ca I.L. Caragiale si`ar zbura creierii. Nici macar el nu ar mai putea rade pe seama celor ce se intampla astazi. Romanul nu mai poate face haz necaz. A cam ajuns la limita. Ma intreb ce o sa se intample cand o sa paseasca peste aceasta limita?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.