0

Căciula Președintelui

De ziua “Micii Uniri”, Președintele României, alături de premier și alți câțiva invitați, inclusiv Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului, au fost prezenți la Iași. Nimic deosebit până aici. Cei mai mulți s-ar aștepta ca analizele ulterioare evenimentului să se axeze pe discursuri, pe sarmale, rachiu, ciolane și fasole.

Ei bine, NU. Facebook-ul a explodat la propriu, blogosfera la fel datorită căciulii purtate de Președintele Iohannis și asemănarea obiectului vestimentar cu cel purtat de Ceaușescu. Bloggeri cu ștate mari de plată s-au dat peste cap aruncând cu pietre către bietul Președinte al României, criticând o alegere vestimentară cică “neinspirată”. Tâmpenie mai mare nu am auzit. Cel mai probabil, toți și-ar fi dorit să poarte un fes cu sigla Nike în față, ori poate o căciulă de care poartă rușii (atunci să vezi distracție).

Genul acela de căciulă dragi “formatori de opinie” nu a inventat-o Ceaușescu. Ba chiar pot băga mâna în foc că există pe meleagurile noastre de sute de ani. Și chiar dacă ar fi inventat-o Ceaușescu, câți ani trebuie să treacă până când primul om în stat să o poată utiliza? Sunteți poate conștienți că de la moartea lui Ceaușescu a trecut mai mult de un sfert de secol.

Și ca să nu fiu drăguț până la capăt cu Președintele Iohannis, pot spune ca a dovedit încă o dată că îi poți da cel mai tare discurs inspirațional scris vreodată, că tot vei adormi în timpul lui.

P.S. Mi-a plăcut discursul lui Chirtoacă. Adică nu prea a fost discurs, dar omul chiar părea că (scuzați cacofonia) crede ceea ce spune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.